rajattukansikuva_unsplas-me.jpg

Työkaluja tunnetaitojen opetukseen

IMG_1783-me.JPG

Feelies-tunnekuvat tunnetaitokasvatukseen

Feelies tunnetaitokortit ovat syntyneet työskennellessä sosioemotionaalisista haasteista kärsivien lasten kanssa varhaiskasvatuksen arjessa. Lapsen tunnekuohun kohtaaminen vaatii aikuiseltakin paljon ja Feelies-kortit on kehitetty konkreettiseksi työkaluksi erilaisten tunteiden kohtaamiseen lasten kanssa. 


Tunnekorttien avulla tehdään tunteet näkyviksi arjessa, lisätään tunteista puhumista ja monipuolistetaan tunnesanastoa. 


Feelies-materiaalin tarkoitus on tarjota kasvattajille välineitä, joilla myös tunnekuohuista johtuvaan haastavaan käyttäytymiseen pystytään paremmin puuttumaan arjessa ja opettamaan lapselle hauskalla tavalla taitoja, joilla hän pystyy paremmin säätelemään tunnekuohujaan.

IMG_1781%202-me.JPG

Feelies-materiaali auttaa arjessa ja sen avulla voidaan oppia

TUNNETAITOJA

Tunnetaidot ovat taitoja, joita oppimalla pystyy lisäämään ymmärrystään eri tunteiden olemassaolosta itsessä ja muissa ihmisissä.

  

Kun tunteisiin saa yhteyden, lisääntyy myös mahdollisuus oppia entisten aggressiivisten käyttäytymismallien tilalle korvaavia tapoja purkaa tunnelatausta ja rauhoittua. Näin esimerkiksi tuhoisaa aggressiivista käytöstä on mahdollista muuttaa.

  

Mitä parempi yhteys meillä on tunteisiimme, sitä tasapainoisempaa elämää pystymme elämään. Kun tunteet tulevat tutuiksi jo lapsuudesta alkaen, rakennamme vahvaa pohjaa tasapainoiselle kehitykselle ja henkiselle hyvinvoinnille.

  

Feelies-materiaalin ominaisuudet

Selkeä

Feelies-materiaali on selkeä, yksinkertainen ja nopeasti käyttöön otettava. Materiaali on sähköisessä muodossa, joten kuvien katoamista ei tarvitse pelätä ja uusia kortteja voi tulostaa lisää.  

Kiinnostava

 Värikkään materiaalin esittelyllä on helppo saada lasten mielenkiinto ja aloittaa tunteiden nimeäminen arjessa heti. 

Universaali

 Feelies hahmot ovat universaaleja. Niiden esittämät tunnetilat ovat samaistuttavissa kulttuurista ja etnisyydestä toiseen. Niiden avulla voidaan luoda yhteys, vaikka yhteistä kieltä ei olisikaan.

Yhteyttä lisäävä

Tunteiden huomioiminen vahvistaa kasvattajan ja lapsen välistä yhteyttä ja auttaa näkemään syyt käytöksen takana.

Pitkäikäinen investointi

Hankkimalla oikeuden Feelies-materiaalin käyttöön, saat tulostaa tunnekuvia omaan käyttöösi rajattomasti. Tiedosto jää käyttöösi ja voit tulostaa uusia kuvia vuosienkin päästä.

Luova

Materiaalipaketti sisältää ohjekirjan, jossa on ideoita tunnekuvien hyödyntämiseen. Sen lisäksi vain oma ja lasten luovuus on rajana siinä, miten tunnekuvia voi hyödyntää esimerkiksi opetuksessa, peleissä, leikeissä tai askartelussa.

jHujswdj2V4-me

Arki lasten kanssa sisältää jatkuvasti mahdollisuuksia tunteiden käsittelyyn. Vastaan tulevat riidat ja konfliktit ja niiden läpikäyminen Feelies-materiaalin tukemana ovat hyviä tilanteita oppia tunnetaitoja. 

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202020-1-16%20kello%2012.59.38-me.png

Tulostettavat tunnekortit + sähköinen ohjekirja

Sähköinen oppimateriaali tunnetaitojen opetukseen

Feelies-materiaali koostuu erilaisia tunteita esittävistä korteista sekä käyttöohjeesta, joka sisältää tietoa tunnetaidoista sekä vinkkejä korttien käyttöön.


Feelies-materiaali on sähköisessä muodossa ja toimitetaan tilaajalle pdf-tiedostona heti verkkokaupan ostotapahtuman jälkeen. Ostamalla Feelies-tuotteen, saat oikeuden tulostaa ja kopioida materiaalia omaan työ/kotikäyttöösi rajattomasti. Näin yksittäisten korttien katoamista ei tarvitse pelätä ja uusia kortteja voi tulostaa lisää. Toimintaympäristöä voi kuvittaa tunnekuvilla runsaasti, jolloin lapset saavat paljon spontaaneja mahdollisuuksia nimetä tunteita. 


Käyttöoikeus on henkilö-/ryhmäkohtainen, ja esimerkiksi päiväkodissa se kattaa sen lapsiryhmän, jossa itse työskentelet. Kolmeryhmäinen päiväkoti tarvitsee siis kolme käyttöoikeutta jos koko yksikkö haluaa hyödyntää materiaalia. Epäselvissä tilanteissa ja halutessasi tilata tuotteen laskulla esimerkiksi koko organisaatiolle ota yhteyttä hello@feelies.fi ja kysy lisää.


IMG_1807-me.JPG

Kiukkumittari

Saatavilla on myös erillinen kiukkumittari tunnesäätelyn opettelemiseen. Se kuvaa aggressiotason nousua ja muistuttaa rauhoittumisesta ja syvään hengittämisestä ennen kuin viha kasvaa hallitsemattomaski raivoksi. Myös kiukkumittari toimitetaan pdf-muodossa josta sen voi tulostaa ja laminoida käyttöön. Kiukkumittarin mukana tulee ohjevihko, jossa käydään läpi lapsen voimakkaan tunnereaktion kohtaaminen.

Tapoja käyttää materiaalia

avainnauha3-me.jpg

Kaulanauhassa toiminnan ohjauksen apuna

IMG_1783-me.JPG

Ryhmätilan seinällä esim. aamuhetkellä

muistipeli-me.JPG

Muistipelikortteina

A414E8B9-7857-45D8-957F-EA77288CC1AD-me.jpeg

Seinällä visuaalisena tunnesäätelyn tukena

feelies_tunnekuvat-me.jpg

Tunnetauluna

IMG_2208-me.JPG

Askarreltuna tunnemittarina

Suositukset

Tuotteet

verkkokauppakuva1-me.jpg

Tulostettava tunnetaitopaketti (pdf)

Sähköinen ohjekirja

23 pientä tulostettavaa tunnekorttia

23 isompaa tulostettavaa tunnekorttia

Väritettävät tunnekuvat

Pohja tunnetaulun askarteluun


Käyttöoikeus sisältää materiaalin kopiontioikeuden omaan käyttöön tai organisaatiossa kopiointioikeuden yhden ryhmän/luokan (max. 25 lasta) käyttöön
verkkokauppakuva-me.jpg

Tulostettava kiukkumittaripaketti (pdf)

Sähköinen ohjekirja

Tulostettava kiukkumittari

Väritettävä kiukkumittari
Käyttöoikeus sisältää materiaalin kopiontioikeuden omaan käyttöön tai organisaatiossa kopiointioikeuden yhden ryhmän/luokan (max. 25 lasta) 

käyttöön

IMG_0091-me.PNG

Ilmainen tehtäväkirja

Käy lataamassa Feelies-tehtäväkirja ilmaiseksi Feelies-verkkokaupasta

8 sivuinen tulostettava tehtäväkirja sisältää väritettäviä tehtäviä tunnetaitojen ja tunteiden käsittelyn harjoitteluun. Materiaali sopii varhaiskasvatusikäiselle yhdessä aikuisen kanssa täytettäväksi sekä koululaisille!

9153BC12-AFAB-4B5F-B2D6-611E9C65D39C-me.jpg

UUTUUS: Henkilökohtainen tunnetaitokonsultaatio

Ehkä hienoin nettisivu ikinä. Mutta ensin kahvi.

Uutena palveluna tarjoan konsultaatiota ja apua tunnetaitokasvatukseen. Kartoitetaan perheesi tilanne ja tarjoan vinkkejä ja materiaalia juuri teidän tilanteeseenne. 


Etäkonsultaatiot alkaen 35e. (Sähköpostikonsultaatio, joka sisältää 1-2 vastausviestiä, joissa tilanteen mukaan räätälöidyt vinkit ja materiaalit 35e (sis.alv. 24%). Lisäviestit ja mahdollisuus puhelinkonsultaatioon hinnoitellaan erikseen.)


Ota yhteyttä sähköpostilla hello@feelies.fi

Yhteystiedot


hello@feelies.fi